Izvor: Radio 021, 15.Sep.2019, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika: Nema pojeftinjenja gasa do kraja godine

Najave da bi gas u Srbiji mogao da pojeftini 10 odsto, zbog konstantnog pada cena na evropskom tržištu, nisu realne, piše "Politika".

Cena se sigurno neće menjati do kraja ove godine, saznaje "Politika" od dobro obaveštenih izvora.

Pre svega najniža cena gasa bila je pre dve i po godine i tada se za 1.000 kubika plaćalo 137 dolara. Danas je ta cena 255 dolara.

Osim toga, nikome nije palo na pamet da u poslednje dve godine dozvoli usklađivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << cene gasa. Kako stvari stoje, gas bi za javno snabdevanje trebalo da poskupi oko 30 odsto, ističe isti izvor.

Jedino što domaćinstva mogu da očekuju, ukoliko se ovaj trend pada cena gasa nastavi, jeste da narednog januara cena malo padne s sadašnjih 255 dolara. Pre toga to nije moguće jer se cena gasa usklađuje po formulama, i to tako što se za obračun uzima prosek cena barela nafte i dve vrste derivata na berzi u poslednjih devet meseci.

Autor: Politika

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.