Izvor: Radio 021, 11.Avg.2020, 17:03

Policajac osumnjičen za napad na mladića sa smetnjama u razvoju tukao uhapšenog, MUP treba da plati odštetu

Goran Urošević (50), koji je pre tri godine pretučen u policijskoj stanici u Novom Sadu, dobio je prvostepenom presudom odštetu od 130.000 dinara, koju treba da isplati MUP iz državnog budžeta.

Kako piše Politika, Osnovni sud u Novom Sadu doneo je presudu krajem novembra prošle godine, a sada je sve u žalbenom postupku u Višem Sudu u Novom Sadu.

U presudi Osnovnog suda se navodi da su Uroševića pre tri godine pretukli Goran R. i Slobodan D, protiv kojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je Sektor unutrašnje kontrole MUP-a podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je na protestu u Novom Sadu 8. jula napao mladića sa smetnjama u razvoju.

Slobodan D. i Goran R. su prvostepeno osuđeni da su Uroševiću naneli 15 povreda, među kojima je i prelom rebara i trajnu povredu kuka. U presudi su dosuđene dve vrste odštete, jedna za pretrpljeni strah od 70.000 dinara i druga za fizičke bolove od 60.000 dinara. To je ukupno 130.000 dinara, što Urošević smatra malom sumom na ime nematerijalne štete, zbog čega je i podneo žalbu i sada čeka odluku Višeg suda.

U vezi sa ovim slučajem vodio se još jedan postupak, a koji se ticao uzbunjivača Duška Kovačevića. Vrhovni kasacioni sud presudio je početkom jula u korist uzbunjivača iz novosadske policije Duška Kovačevića ukinuvši presude Apelacionog i Višeg suda u Novom Sadu koji su odbili da ga zaštite od odmazde njegovih šefova. On je bio naišao na snimak policijske torture na kojem se vidi kako Slobodan D. nekoliko puta šutira uhapšen Gorana Uroševića, koji bespomoćno leži na podu. Više o tom slučaju čitajte OVDE.

Autor: Politika, 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.