Izvor: Radio 021, 18.Jun.2020, 07:05

Policajac iz Atlante optužen za ubistvo Afroamerikanca, preti mu doživotni zatvor ili smrtna kazna

Policajac iz Atlante, Geret Rolf, optužen je za prošlonedeljno ubistvo Afroamerikanca Rejšarda Bruksa na parkingu restorana, objavio je okružni tužilac države Džordžija.

Smrt 27-godišnjeg Bruksa, poslednjeg u nizu Afroamerikanaca koje su ubili policajci, dodatno je zaoštrila rasne napetosti u SAD u vreme velikog nacionalnog preispitivanja zbog rasizma i policijske brutalnosti.

Rolf, beli policajac koji je ustrelio Bruksa 12. juna i sutradan dobio otkaz jer su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << incident snimile nadzorne kamere, optužen je za ubistvo i napad smrtonosnim oružjem.

Rolfu preti doživotni zatvor ili smrtna kazna bude li proglašen krivim.

Devin Brosnan, drugi beli policajac koji je bio na mestu događaja, sarađivaće s tužiocima. On je na privremenom dopustu s posla, uz punu platu.

Autopsija sprovedena u nedelju pokazala je da je Bruks upucan dva puta u leđa i da je umro zbog krvarenja i povreda unutrašnjih organa.

Policajac ga je usmrtio nakon što mu je Bruks oduzeo elektrošoker.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Policajcu koji je ubio Afroamerikanca prijeti smrtna kazna

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2020

ATLANTA - Bivši policajac Geret Rolf, koji je pucao i ubio Afroamerikanca Rajšarda Bruksa biće optužen za ubistvo, rekao je Pol Hauard, tužilac Okruga Fulton u državi Džordžija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.