Izvor: Radio 021, 29.Avg.2020, 18:14

Polarni medved ubio čoveka u kampu

Polarni medved ubio je muškarca na ostrvu Špitsbergenu na norveškom Arktiku, objavili su lokalni zvaničnici.

Napad se dogodio blizu kampa kod Longjir, glavnog grada tog strva u arhipelagu Svalbardu.

Medved je posle ubijen, prenosi BBC.

Stručnjaci kažu da su se lovišta polarnog medveda smanjila zbog otapanja leda na Arktiku, pa životinje ulaze u naseljena područja u potrazi za hranom.

Muškarac, 38-godišnji Holanđanin Johan Jakobus Kote, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << napadnut je u svom šatoru u petak rano ujutro i teško povređen, a umro je nedugo nakon toga. Zvaničnici na Svalbardu kažu da je u tom trenutku u kampu bilo sedmoro ljudi.

Vlasnica kampa Mišel van Dijk rekla je da je ubijeni Kote radio dve godine kao menadžer.

"Prošao je trening i znao je kako se ovde radi", kazala je holandskoj televiziji NOS.

U četvrtak je izdato upozorenje zbog medveda blizu Longjira.

"Rekao je da je situacija pod kontrolom", istakla je Van Dijk.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.