Polaganje prijemnog na jezicima manjina

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2015, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polaganje prijemnog na jezicima manjina

Skupština Vojvodine usvojila je, većinom glasova, odluku o polaganju prijemnog ispita za upis na visokoškolsku ustanovu na jezicima nacionalnih manjina, odnosno nacionalnih zajednica.

U obrazloženju je navedeno da je dužnost visokoškolskih ustanova u pokrajini da kandidatima omoguće polaganje prijemnog ispita na jeziku nacionalne manjine, pod uslovom da je to jedan od jezika na kojem se na teritoriji Vojvodine izvodi redovna srednjoškolska nastava.

Pokrajinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << skupština je na 40. sednici u ovom sazivu usvojila i program unapređenja socijalne zaštite u pokrajini, odluku o imenovanju članova Pokrajinskog saveta za bezbednost, kao i odluku o osnivanju Istraživačko-razvojnog instituta za informacione tehnologije biosistema - "Biosens".

Na inicijativu Ženske parlamentarne mreže pokrajinske Skupštine i na poziv predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora, poslanici su za vreme sednice ispred velike skupštinske sale mogli svojim potpisima da daju podršku Ženskoj platofrmi za razvoj Srbije.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Prijemni i na češkom, bugarskom i crnogorskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2015, 16:26

Skupština Vojvodine usvojila je odluku kojom se visokoškolske ustanove obavezuju da polaganje prijemnog ispita organizuju i na jezicima nacionalnih manjina, odnosno nacionalnih zajednica, pod uslovom da je u pitanju jedan od jezika na kojem se, na teritoriji Vojvodine, izvodi redovna srednjoškolska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.