Izvor: Radio 021, 24.Avg.2019, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola godine od nesreće u kojoj je poginula žena, Babić i dalje direktor Koridora iako je podneo ostavku

Nakon saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula jedna osoba, vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Zoran Babić saopštio je da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju, ali više od šest meseci kasnije njegovo ime, kao v.d. direktora, i dalje se navodi na sajtu ovog preduzeća koje sprovodi neke od najznačajnijih državnih projekata.

U tekstu ostavke Babić je da je činjenica da se nalazio u automobilu koji je izazvao saobraćajnu nesreću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "za njega kao čoveka, dovoljan razlog da više ne obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije", iako je bio samo saputnik, piše Insajder.

Takođe, Zoran Babić je u Agenciji za privredne registre i dalje naveden kao zastupnik Koridora. Da je i nakon ostavke ostao na funkciji v.d direktora pokazuje i njegov potpis na zvaničnom dokumentu koji je donet gotovo dva meseca nakon što je javno saopštio da podnosi neopozivu ostavku. U Vladi Srbije već mesecima ne dostavljaju odgovore na pitanja Insajdera o ostavci Zorana Babića, a odgovor nije stigao ni od samog preduzeća Koridori Srbije.

Babić je posle nesreće saopštio da podnosi neopozivu ostavku, ali da bi ostavka bila validna, potrebno je da je prihvati Vlada Srbije, koja je Babića imenovala na mesto direktora. Zvanični podaci pokazuju da on i dalje obavlja ovu funkciju, a iz Vlade Srbije već mesecima odbijaju da dostave odgovore na pitanja Insajdera zašto ostavka još nije konstatovana.

Osim što se njegovo ime kao direktora ovog preduzeća navodi na zvaničnom sajtu Koridora i Agencije za privredne registre, čak skoro dva meseca nakon saopštavanja da podnosi ostavku Babićev potpis našao se na zvaničnom dokumentu objavljenom na sajtu APR-a.

Naime, on je kao v.d. direktora Koridora Srbije potpisao Odluku o promeni osnivačkog akta ovog preduzeća 28. marta 2019, iako je gotovo dva meseca pre toga saopštio da podnosi ostavku.

Da li je Babić i dalje zaposlen u Koridorima, kao i da li se nalazi na platnom spisku ovog preduzeća pitanja su koja je Insajder postavio Vladi Srbije i Koridorima Srbije. Odgovori do danas nisu stigli.

Ko je tačno kriv za saobraćajnu nesreću u Doljevcima nije poznato jer nadležno tužilaštvo u Nišu još prikuplja sva potrebna obaveštenja.

Dan nakon nesreće u februaru, uhapšen je vozač škode S.D za koga je javnost naknadno saznala da je zaposlen kao vozač u Koridorima Srbije. Njemu nadležni nisu odredili pritvor jer je Sud ocenio da je imajući u vidu da je čitav dan nakon nesreće bio na slobodi isključen osnov o uticanju na svedoke jer je na njih već mogao da utiče.

Autor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.