Izvor: Radio 021, 16.Nov.2018, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut postupak za definisanje mreža marina za Donje Podunavlje

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović rekao je da je Pokrajinska vlada pokrenula postupak da se definiše mreža marina na državnim međunarodnim plovnim putevima za Donje Podunavlje.

"Donošenje tog dokumenta biće osnov za uključenje lokalnih samouprava, a sve u cilju proglašenja lučkih područja i da bismo krenuli u drugu fazu, koja se odnosi na definisanje područja i izdavanja licenci", istakao je Perović.

Inače, Agencija za upravljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lukama zabeležila je ove godine porast obima teretnog saobraćaja na rekama u Srbiji, a do kraja godine očekuje se da će u srpskimlukama biti pretovareno rekordnih 12 miliona tona tereta, rečeeno je na okruglom stolu "Definisanje mreža marina na Savi i Podunavlju".

Podaci te agencije pokazuju da su, što se tiče putničkog saobraćaja, u prvih devet meseci ove godine zabeležena 1.144 pristajanja kruzera, što je 16 odsto više nego prethodne godine za isti period.  Najviše pristajanja zabeleženo je u Beogradu.

Krstko Pašković iz Grupacije Privredne komore Srbije za nautički turizam je, govoreći o potencijalima nautičkog turizma, rekao da Srbija ima prirodno bogatstvo - reke, kanale, jezera, peskare i šljunkare, ali da je to nedovoljno poznato. Kao jedan od problema, Pašković vidi i nedovoljno kadrova.

Autor: Dnevnik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.