Izvor: Radio 021, 13.Maj.2020, 18:36

Pokrajinski odbor DS: Isključiti iz stranke organizatore lažne sednice Glavnog odbora

Pokrajinski odbor Demokratske stranke saopštio je danas da su lokalni odbori te stranke iz Vojvodine odbacili i osudili najave i "eventualne pokušaje" organizovanja, kako navode, lažne sednice Glavnog odbora Demokratske stranke, te zatražili da se njeni organizatori isključe iz stranke.

U saopštenju se dodaje da je reč o "lažnoj sednci" koju za 17. maj "putem režimskih medija najavljuje interesna grupa okupljena oko propalih kandidata za najviše stranačke funkcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na poslednjim unutarstranačkim izborima".

Iz Pokrajinskog odbora demokarta napominju da DS ima svoje legalne i legitimne upravljačke organe koji su u skladu sa stranačkim aktima zakazali sednicu Glavnog odbora za 31. maj, te poručuju da će i Pokrajinski odbor lokalni odbori iz Vojvodine prihvatiti i sprovoditi samo one odluke koje na toj sednici budu donete.

"Da su članovi Demokratske stranke želeli da stranku ponovo vode najgori predsednici stranačkog Izvršnog odbora i gradske organizacije u Beogradu, koji su zajedno sa tadašnjim predsednikom stranke najveći i direktni krivci za najteži poraz na izborima za Gradsku skupštinu u glavnom gradu u istoriji naše stranke, oni bi za njih glasali na stranačkim izborima pre dve godine. Ne bi morali Aleksandar Vučić, političko podzemlje i tzv. krupni kapital da ih silom nameću, na isti način na koji je nekadašnja vlast pokušala da nam nametne stranačko rukovodstvo 2000. godine. Istinske i lojalne demokrate su tada odbranile Demokratsku stranku, a odbraniće je i sada", ističe se u saopštenju.

Vojvođanski DS pozvao je nadležne stranačke organe da odmah pokrenu postupak za isključenje iz stranke Radoslava Milojičića Kene „i svih ostalih koji su tražili saglasnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara za održavanje sednice GO DS i koji pokušavaju da po Lončarovim uputstvima sprovode bilo kakvu aktivnost u našoj stranci“.

"U stranci Zorana Đinđića se nikada neće pitati za mišljenje saradnika Zemunskog klana i u tome nema i ne može biti nikakvog odstupanja. Takođe zahtevamo da se podnesu krivične prijave protiv onih koji su na prevaru pokušali da sazovu sednicu Glavnog odbora, poturajući falsifikovane potpise i potpise ljudi koji uopšte nisu članovi Demokratske stranke, već nekih drugih političkih organizacija", navodi se u saopštenju.

Kao njegovi potpisnici navode se lokalni odbori DS iz Novog Sada, Subotice, Pančeva, Opova, Inđije, Bečeja, Kanjiže, Bača, Beočina, Apatina, Kovina, Alibunara, Stare Pazove, Odžaka, Novog Bečeja, Titela, Temerina, Bačke Palanke, Ade, Rume, Iriga, Vrbasa, Malog Iđoša, Vršca, Žablja, Pećinaca, Šida, Bačke Topole, Sente, Kule, Sečnja, Novog Kneževca, Nove Crnje, Zrenjanina, Sremskih Karlovaca, Plandišta, Kovačice i Čoke.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.