Pokrajina uključila i opštinu u smenu direktorke Karlovačke

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajina uključila i opštinu u smenu direktorke Karlovačke

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš naložio je Opštini Sremski Karlovci da razreši školski odbor Karlovačke gimnazije kako bi se sa funkcije direktorke smenila Slavica Šokica.

On je to uradio nakon što je razrešio Šokicu dužnosti.

"Školski odbor Karlovačke gimnazije biće obavešten o ovom razrešenju i obavezan je da odmah imenuje vršioca dužnosti direktora. Ukoliko školski odbor to ne učini, imenovaću ga ja", navodi Njilaš.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Osim toga, pokrajinski sekretarijat naložio je opštini Sremski Karlovci razrešenje školskog odbora, budući da su nezakonito postupili nakon naloga prosvetne inspekcije za razrešenje direktorke, objašnjava Njilaš.

"Istovremeno smo danas obavestili opštinu o svim tim događanjima i ukazali na činjenicu da školski odbor nije u dva navrata postupio po obaveznim nalozima naše inspekcije. Radi se o nalogu koji se odnosio na vraćanje učenice u školu i drugom, da se razreši direktorka. Takve nezakonitosti ne mogu se opravdati i moraćemo da preduzmemo ovakve mere", kaže Njilaš, ističući da niko nije iznad zakona.

Kako dodaje, ukoliko Skupština opštine Sremski Karlovci ne razreši članove školskog odbora, on će razrešiti postojeći i imenovati privremeni organ upravljanja.

Direktorka Karlovačke gimnazije Slavica Šokica kaže za 021.rs da ona još uvek nije dobila razrešenje i da neće komentarisati odluku pokrajinskog sekretara dok se to ne dogodi. Podsećamo, Školski odbor Karlovačke gimnazije prethodno nije prihvatio nalog Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i nije smenio direktorku.

Njilaš je zatražio razrešenje direktorke zbog, kako je naveo, kršenja propisa u slučaju učenice Hane F. koja je u decembru izbačena iz škole zbog objavljivanja fotografija nastavnika praćenim uvredljivim komentarima. (Suzana Stojićević)

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.