Pojedine osnovne škole još uvek bez besplatnih knjiga

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2014, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojedine osnovne škole još uvek bez besplatnih knjiga

Iako je školska godina započela pre deset dana, sve osnovne škole u Novom Sadu još uvek nisu pribavile besplatne udžbenike đacima iz socijalno ugroženih porodica, na osnovu dodeljenih sredstava uprave za socijalnu i dečiju zaštitu.

Dok predstavnici Grada krivicu svaljuju na neažurnost i sporost odgovornih u pojedinim školama koje nisu blagovremeno raspisale tender za javne nabavke, njihovi direktori, imaju alibi da ih je Grad tek u junu obavestio o opredeljenim sredstvima za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << besplatne udžbenike.

Treća strana u tom nesporazumu su roditelji, koji se žale na direktore pojedinih škola da ih nisu na vreme obavestili pa su zakasnili da svoju decu prijave na spisak za besplatne knjige.

Prema rečima v.d. načelnika Gradske uprave za dečiju zaštitu Nebojše Krezovića, ukupno je obezbeđeno nešto više od 17,5 miliona dinara za 1.407 đaka.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.