Izvor: Radio 021, 17.Dec.2019, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podneta krivična prijava zbog krađe novca muzičarima Dečije filharmonije

Dirigent Dečije filharmonije Ljubiša Jovanović, izjavio je agenciji Beta da je "krađa čije su žrtve tokom koncerta u Sava centru bili članovi Dečije filharmonije, prilično veliki skandal".

Ukazao je da je "bilo očigledno da je neko tokom koncerta temeljno preturao po stvarima u zaključanoj garderobi" zbog čega je podneta krivična prijava.

Jovanović je izjavio da smatra da za to može biti odgovorno samo obezbeđenje, "koje treba da brine o elementnim stvarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zato što nije opljačkana garderoba koja je izložena publici, već garderoba za izvođače sprat niže".

Od 70 dece u Dečijoj filharmoniji, dvadesetak je prijavilo da im je ukraden novac iz novčanika, ranaca i džepova odeće ostavljene u garderobi, naveo je on.

"Sve stvari su bile isprevrtane, ali su neka deca nosila novac sa sobom. Nije ukradena velika suma, ali to je mnogo više od obične krađe", rekao je dirigent.

Jovanović je rekao da "garderoba u kojoj su se nalazile dečije stvari jeste bila zaključana, ali se u nju lako moglo ući iz toaleta koji se ne zaključavaju, tako da nije bilo tragova obijanja".

Izneo je da ga je iznenadilo kada je čovek u uniformi obezbeđenja rekao da su "ukradene male sume i da policija ne bi ni došla zbog toga".

Dečija filharmonija je, međutim, već tada zahtevala od obezbeđenja da odmah pozove policiju, a juče je i zvanično podneta krivična prijava sa imenima oštećene dece i detaljnim podacima o krađi.

Jovanović je rekao da Dečija filharmonija tradicionalno održava Novogodišnji koncert klasične muzike u organizaciji Fondacije "Deca deci" i Sava centra, da su ulaznice tada uvek rasprodate, i da do sada nije bilo nikakvih problema u saradnji.

Po rečima dirigenta, članovi Dečije filharmonije su većinom iz Beograda, a ima ih i iz Niša, Valjeva i Zrenjanina koji su takođe bili žrtve džeparenja u garderobi Sava centra.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.