Počinju radovi u Ulici Olge Petrov

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2014, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju radovi u Ulici Olge Petrov

Izgradnja saobraćajnih površina, dela vodovodne i kanalizacione mreže, kao i javnog osvetljenja u Ulici Olge Petrov počeće u četvrtak, 6. novembra.

Kako navode u Zavodu za izgradnju grada, Ulica Olge Petrov trenutno nema izlaz na Bulevar Evrope, a vezu sa okolnom uličnom mrežom ostvaruje preko ulica Đorđa Magaraševića i Braće Krkljuš.

Radovi na izgradnji saobraćajnih površina u Ulici Olge Petrov podrazumevaju izgradnju saobraćajnice, širine 5,50 m, od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Bulevara Evrope do broja 34. Na istoj deonici planirana je i izgradnja parkinga sa upravnom šemom parkiranja, kao i izgradnja pešačke staze. Biće izgrađen i deo vodovodne mreže u dužini od 89 m, kao i deo kanalizacione mreže u dužini od 64 m. Takođe će biti izvedeni izgrađeno i novo javno osvetljenje.

Realizovaće se parterno uređenje postojeće kolske veze između ulica Olge Petrov i Đorđa Magaraševića, što obuhvata izgradnju pešačke staze i nedostajućeg parkinga ispred stambenog objekta na broju 49.

U Ulici Đorđa Magaraševića, na deonici od Bulevara Evrope do broja 42, biće proširen kolovoz sa 5,0 na 5,50 m, odnosno predviđeno je uklanjanje postojećeg asfaltnog sloja, koji je u izuzetno lošem stanju, kao i izgradnja nove saobraćajnice u dužini od 108 m. Takođe, na južnoj strani ulice planiran je parking koji će zelenim pojasom biti odvojen od pešačke staze.

Na delu Bulevara Evrope, uz novoizgrađene objekte na potezu između ulica Olge Petrov i Đorđa Magaraševića, biće izgrađen parking sa kosom šemom parkiranja, kao i biciklistička i pešačka staza.

Vrednost radova je oko 30 miliona dinara, a rok za završetak radova je 80 kalendarskih dana.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.