Izvor: Radio 021, 22.Dec.2018, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo protest protiv nasilja "Jedan od pet miliona"

Minutom ćutanja za poginule na neobeleženom pružnom prelazu počeo je građanski protest u Beogradu. Naziv skupa, koji se održava treći vikend zaredom je "Jedan od pet miliona".

Građani nose i duvaju u pištaljke i nose transparente na kojima piše "Počelo je", "1 od 5 miliona", "Dok svi nisu slobodni, niko nije".

Neki od njih nose žute prsluke na kojima piše "1 od 5 miliona", kao i bedževe sa takvim natpisom i: "Stop krvavim košuljama".

Okupljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nose i zastave u duginim bojama i transparente na kojima piše "Transfobija je nasilje" i "Homoobija je nasilje". Ispred Filozofskog fakulteta okupljenima će se obratiti karikaturista Dušan Petričić, novinar portala Žig info Milan Jovanović i glumac Branislav Trifunović.

Protest je najavljen kao nestranački, ali su učešće najavile pojedine opozicione stranke. Posle govora na platou, počeće protestna šetnja do zgrade Radio-televizije Srbije.

To je treći protest protiv nasilja koji se održava u Beogradu, povod je napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista te stranke koji se dogodio 23. novembra u Kruševcu.

Prvo okupljanje organizovano 8. decembra nazvano je "Stop krvavim košuljama", a drugo 15. decembra, pod nazivom "Hajde da se prebrojimo" zbog izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće uvažiti zahteve demonstranata i kad ih bude pet miliona.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

VIDEO: Počeo protest protiv nasilja "Jedan od pet miliona"

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2018

Minutom ćutanja za poginule na neobeleženom pružnom prelazu počeo je građanski protest u Beogradu. Naziv skupa, koji se održava treći vikend zaredom je "Jedan od pet miliona"...Građani nose i duvaju u pištaljke i nose transparente na kojima piše "Počelo je", "1 od 5 miliona", "Dok svi nisu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.