Izvor: Radio 021, 25.Jul.2019, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo vađenje mulja iz kanala Begejac

Počelo je vađenje mulja iz sedam kilometara kanala od Crvenke do Kule, poznatog kao Begejac, koji teče paralelno sa Velikim bačkim kanalom.

Predviđeno je da se izmulji blizu 18.000 kubnih metara mulja.

Kanal Begejac glavni je recipijent otpadnih voda za Crvenku, Kulu i deo Vrbasa, a u kanal Dunav-Tisa-Dunav uliva se kod Vrbasa.

Cilj izmuljenja ovog kanala, koji žiteljima u okolini godinama pravi velike probleme, jeste njegovo dovođenje u funkcionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stanje i otklanjanje posledica višegodišnjeg izlivanja otpadnih voda u kanal.

Radovi će se odvijati od vodoispusta fekalne kanalizacije u Crvenki do izlaza iz naseljenog dela Kule.

Kako navode u "Vodama Vojvodine", stručne analize pokazale su da je reč o inertnom, neopasnom mulju koji ne zahteva poseban tretman u daljoj eksploataciji. Mulj će biti deponovan u posebno pripremljene kasete, od kojih je jedna obložena geofolijom, kako bi se sprečila njegova infiltracija u zemlju.

Vrednost radova je oko 35 miliona dinara, a finansijer jsu "Vode Vojvodine". Izvođač radova je VD "Bačka" Vrbas.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.