Počelo uređenje zelenila na Tvrđavi

Izvor: Novine novosadske, 08.Okt.2012, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo uređenje zelenila na Tvrđavi

Petrovaradinska tvrđava i DunavNa Petrovaradinskoj tvrđavi počelo je uništavanje samoniklog korova, koji će biti zamenjen sa 25.000 sadnica ukrasnog šiblja.
Projekat vredan skoro 50 miliona dinara biće završen do sredine novembra, a radove izvode radnici “Zelenila” >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture i ZIG-om.
Planirano je da se granje i nisko rastinje koje budu uklonjeni iskoriste u kompostištu “Zelenila”, dok će krupnije otpadno drvo, prema dosadašnjoj praksi, biti podeljeno radnicima ovog preduzeća.
Sličnih radova na uređenju Tvrđave nije bilo skoro tri decenije.

Nastavak na Novine novosadske...






Povezane vesti

Za uređenje zelenila Petrovaradinske tvrđave 50 miliona dinara - Završetak radova polovinom novembra

Izvor: Gradnja-Online.com, 08.Okt.2012

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je u petak (5. oktobra 2012. godine) početne radove na sanaciji i uređenju zelenila Petrovaradinske tvrđave.- Trenutno se uređuju zapušteni delovi Petrovaradinske tvrđave, na kojima ništa nije rađeno 30 godina - rekao je Vučević.- Jedan deo...

Nastavak na Gradnja-Online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.