Izvor: Radio 021, 11.Avg.2020, 12:22

Počelo uređenje prostora oko zgrada sa stanovima za bezbednjake na Novom naselju

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je u ponedeljak, 10. avgusta uvela u posao izvođača radova kako bi počela izgradnja saobraćajnih površina i javnog osvetljenja za potrebe opremanja stambenih blokova 1 i 2 za bezbednjake severno od Bulevara vojvode Stepe, na zemljištu kasarne "Jugovićevo".

U ovim blokovima gradi se 548 stanova. Grad Novi Sad investira opremanje ovog lokaliteta, odnosno izgradnju komunalne infrastrukture. Radovi se izvode u dve faze. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Prva faza obuhvata infrasrrukturno opremanje stambenih blokova 1 i 2, prilikom čega će biti izgrađena vodovodna i kanalizaciona mreža, toplovod, saobraćajne površine (kolovoz, pešačke i biciklističke staze, parkinzi), javno osvetljenje, a zatim i ceo prostor hortikulturno urediti.

Druga faza predviđa izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u stambenim blokovima 3, 4 i 5.

Ukupna vrednost ovih radova je 331.241.199 dinara.

Kako je najavljeno u maju ove godine, zaposleni u policiji, vojsci i Bezbednosno-informativnoj agenciji trebalo bi da do kraja godine dobiju ključeve od stanova.

Kamen temeljac za zgrade sa prvih 548 stanova postavljen je u avgustu prošle godine, a radovi su se izvodili i tokom vanrednog stanja. U međuvremenu su počeli radovi i raspisani su tenderi i za druge zgrade u okviru istog kompleksa, o kojima više možete čitati OVDE.

Ukupno će biti izgrađena 1.972 stana.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Počinje infrastrukturno opremanje stambenih blokova za bezbednjake

Izvor: 021info.rs, 11.Avg.2020

Nakon što su se stekli uslovi, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je u ponedeljak, 10. avgusta, uvela u posao odabranog izvođača radova da pristupi radovima na izgradnji saobraćajnih površina i javnog osvetljenja za potrebe opremanja stambenih blokova 1 i 2 za pripadnike snaga...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.