Počeli žetva i otkup pšenice u Kanjiži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2010, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli žetva i otkup pšenice u Kanjiži

KANJIŽA -

U opštini Kanjiža počela je žetva.

Poljoprivredno udruženje "Agrounija" počelo je da ugovara za svoje članove otkup pšenice sa kupcima koji će preuzetu pšenicu isplatiti za osam dana - potvrdila je za Radio Novi Sad članica opštinskog veća zadužena za poljoprivredu Valerija Salkai Nemeš.

Pšenica se preuzima na dve lokacije u Trešnjevcu tokom celog dana.

Prema ugovoru, ukoliko kupac ne poštuje uslove plaćanja, poljoprivrednici će imati pravo da bez dodatnih troškova predaju žito drugim zainteresovanima.

Cena pšenice će se utvrđivati dnevno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pali prvi otkosi pšenice

Izvor: S media, 02.Jul.2010, 13:35

Na području opštine Bačka Palanka, u ataru Tovariševa, pali su prvi otkosi pšenice ovogodišnjeg roda kojom je jesenas zasejano nešto manje od 6.000 hektara...Žetva pšenice počela je na nešto višim terenima koji dozvoljavaju ulazak mehanizacije, a intenzivnije bi trebalo da krene narednog...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.