Izvor: Radio 021, 23.Avg.2019, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli 10. "Dani Brazila" u Novom Sadu

Jubilarni 10. "Dani Brazila" počeli su večeras uz brazilske ritmove u kulturnoj stanici "Eđšeg" i trajaće do 25. avgusta.

Na otvaranju su predstavljeni ovogodišnji programi samba, kapoera i plesnih radionica, a o svojim nastupima govorili su gosti iz Brazila, ali i ljudi iz domaće škole sambe.

Prisutnima na otvaranju obratili su se ambasador Savezne Republike Brazil u Srbiji Eduardo Botelho Barbosa, umetnički direktor "Dana Brazila 2019" Vojislav Voja Malešev >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Кako se moglo čuti od organizatora, najveća zvezda Festivala biće jedan od najpopularnijih DJ-eva i producenata brazilske drum'n'bass scene DJ Patife. Pored njega nastupiće i Bloco Clandestiono i Tropicana Samba Show iz Moskve, Banda Berimbau iz Trsta i domaćini - novosadska škola sambe Bateria Sambansa.

Tradicionalno, poslednji dan festivala, obeležiće najveća karnevalska povorka do sada u centru Novog Sada.

Program i radionice u okviru "Dana Brazila" biće održane na više lokacija u gradu, a neke od njih su Petrovaradinska tvrđava, Štrand, Letnji bioskop Кulturnog centra Novog Sada i kulturna stanica "Eđšeg". Sve radionice za početnike i veći deo festivalskog programa biće besplatni za Novosađane i njihove goste.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.