Izvor: Radio 021, 16.Apr.2021, 19:00

Pobeda Vojvodine u Bačkoj Palanci

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima ekipu Bačke rezultatom 2:1 (2:0) u 32. kolu Super lige Srbije.

Dvostruki strelac za "staru damu" bio je Miodrag Gemović u 6. i 28. minutu, dok je za domaći tim pogodio Miloš Zličić u 61. minutu.

Od samog starta Vojvodina je krenula odlučno u ofanzivu i već u petom minutu prečka je sačuvala domaći tim posle odličnog udarca Mrkaića. Minut kasnije, odbrana Bačke nije mogla ništa posle prelepe akcije po desnoj strani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Simić je nakon duplog pasa sa Zukićem uputio oštru loptu kroz peterac na drugu stativu, a tamo je na pravom mestu Gemović za 1:0.

Ni posle vođstva, Vojvodina nije prestala da napada, u 10. minutu u jednoj akciji imala je tri prilike, u najboljoj poziciji bio je Gemović, ovaj put je odbrana Bačke uspela da se odbrani. Samo dva minuta kasnije i domaći tim je imao prvi opasan udarac, Eskić je iskosa sa desne strane šutirao u prvi ugao, ali je na mestu bio Vukliš. Isti igrač je imao dva opasna udarca i u 14. minutu, jedan za drugim, prvi je glavom izblokirao Đorđević, a potom i Bralić.

Nakon početnog naleta pred oba gola, usledio je nešto mirniji period igre, bez značajnijih prilika, ali je onda u 28. minutu Stojković centrirao iz slobodnog udarca, a Gemović glavom skrenuo u drugi ugao za 2:0. U 36. minutu Simić je propustio lepu priliku da postigne treći pogodak za "staru damu", Mrkaić mu je spustio loptu glavom na nekih 15 metara, ali je ofanzivac Vojvodine šutirao preko gola.

Na poluvremenu stručni štab Vojvodine napravio je tri izmene, ušli su Andrić, Čović i Vukadinović, umesto Bjekovića, Mrkaića i Zukića, dok je na drugoj strani u 60. minutu ušao Miloš Zličić, koji je iz svog prvog kontakta smanjio na 2:1. Pantić je bio asistent, a Zličić ostao sam na 16 metara i posle prijema, postigao je efektan pogodak. Odmah posle primljenog gola, Vukadinović je ušao u igru umesto Gemovića i u 65. minutu je sjajno centrirao za Bojića, koji je glavom pogodio spoljni deo mreže.

Vojvodina je osvojila tri boda i posle ovog kola će sigurno ostati na trećoj poziciji na tabeli sa 66 bodova.

U narednoj utakmici, Vojvodina u sredu od 19:05 dočekuje Partizan u polufinalu Kupa Srbije.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.