Izvor: Radio 021, 23.Apr.2021, 15:53

Po 60 evra pomoći dobiće svi oni koji su punoletni danas kada je zakon stupio na snagu

Zakon o Privremenom registru punoletnih državljana Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije kovid-19 danas je stupio na snagu.

Prema ovom zakonu, pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra odnosno dva puta po 30 evra imaju svi punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu na dan 23. aprila odnosno na dan stupanja zakona na snagu.

Prijavljivanje za novčanu pomoć trajaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od 28. aprila do 15. maja i to elektronskim putem na adresi idp.trezor.gov.rs, dok prijavljivanje putem kontakt centra počinje 5. maja.

Penzioneri, oni koji primaju socijalnu pomoć i oni koji su u zatvoru neće morati da se prijave, već pomoć dobijaju automatski bez podnošenja prijave.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.