Playing For Change otvorili Festival uličnih svirača

Izvor: Novine novosadske, 06.Sep.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Playing For Change otvorili Festival uličnih svirača

Koncertom svetski poznatog sastava Playing for Change, večeras je na Trgu slobode otvoren 12. Festival uličnih svirača. Ovaj internacionalni sastav, svojim nastupom razgalio je nekoliko hiljada ljudi, a posebno oduševljenje kod publike izazvao je dolazak na scenu legendarnog uličnog svirača iz Luizijane – Grendpa Eliota.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << Playing for Change kažu da je njihov cilj da pokušaju da muzikom ujedine ljude i svet. Humantirna fondacija Playing for Change iz Sjedinjenih Američkih Država pokrenula je 2004. godine istoimeni sastav uličnih svirača iz svih delova planete, sa idejom da je muzika jezik kojim govore bez obzira na rasnu, nacionalnu ili versku pripadnost.
Podsetimo, Novosađani i njihovi gosti moći će u naredna tri dana uobičajenog programskog šarenila na ulicama starog jezgra grada, da uživaju u festivalu u novoj proširenoj koncepciji i sa humanitarnim karakterom.
U programima Festivala na 10 punktova u Zmaj Jovinoj, Dunavskoj i Miletićevoj ulici, u Katoličkoj porti, Dunavskom parku, dvorištu Sokolskog doma i na Trgu slobode, nastupiće preko 150 umetnika u 30 različitih tačaka muzike, plesa, akrobacija, žongliranja, animacije i drugih atrakcija ulične umetnosti.

Nastavak na Novine novosadske...






Povezane vesti

Počeo Festival uličnih svirača

Izvor: Vesti-online.com, 07.Sep.2012, 00:10

Velikim koncertom internacionalnog sastava "Playing for Change" na Trgu slobode u Novom Sadu otvoren je 12. Festival uličnih svirača. Bend je oduševio više hiljada Novosađana, pa je sastav "Playing for Change" dva puta izlazio na bis. Zvezda večeri bio je Grandpa Eliot, slepi ulični muzičar,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.