Plavi voz postaje turistička atrakcija u BiH

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2017, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavi voz postaje turistička atrakcija u BiH

Železnice Federacije BiH daće na korišćenje deo Titovog Plavog voza Nacionalnom parku "Una" za unapređenje turističke ponude najmlađeg parka prirode u ovom delu Evrope.

Delegacije Vlade Unsko-sanskog kantona i JP Nacionalni park "Una“ razgovarale su sa upravom Železnica Federacije BiH o revitalizaciji železničkog saobraćaja u ovom delu Bosne i Hercegovine.

Železnice su obećale Nacionalnom parku "Una" luksuzne deo Titovog Plavog voza koji se nalazi u Rajlovcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a koji je sada van funkcije. Reč je o najluksuznijem delu Titovog Plavog voza, o restoran-vagonu koji će biti postavljen na Železničkoj stanici u Bihaću.

Taj deo Plavog biće na raspolaganju turističkim agencijama za atraktivnu panoramsku vožnju Smaragdnom dolinom. Voz će kako se planira saobraćati na relaciji Bihać-Martin Brod, kroz srce Nacionalnog parka Una.

Ipak, Plavi voz neće ove sezone biti u turističkoj ponudi jer ima problem sa motorom koji se mora naći u Italiji jer je reč o o Fijatovom motoru.

Autor: Klix

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.