Izvor: Luftika.rs, 03.Dec.2020, 23:44

Piletina napravljena u laboratoriji uskoro u prodavnicama u Singapuru

Singapurske vlasti izdale su nesvakidašnju dozvolu prema kojoj piletina stvorena u laboratoriji uskoro može da se nađe na rafovima.
Kako se procenjuje, u sledećoj deceniji tržište alternative mesu moglo bi biti vredno 140 milijardi dolara.
Singapurske vlasti odobrile su puštanje na tržište prvog mesa na svetu koje ne dolazi od zaklanih životinja.
Reč je o proizvodu kompanije “Eat Just”, piletini koja je uzgojena u laboratoriji, a meso uzgojeno od ćelija životinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << će se u početku prodavati u obliku grumena.
Kompanija nije navela kada će tačno njen proizvod biti dostupan na tržištu.
U poslednje vreme na tržištu je sve veća potražnja za alternativama mesnim proizvodima jer potrošači sve više vode računa o svom zdravlju, dobrobiti životinja i zaštiti okoline.
Procenjuje se da bi u sledećoj deceniji tržište alternative mesu moglo biti vredno 140 milijardi dolara, piše Biznis telegraf.
Singapurska regulatorna agencija za hranu saopštila je da je piletina kompanije „Eat Just“ bezbedna za konzumaciju na predviđenim nivoima upotrebe.
Kako navodi RT, mnogi su pozdravili ovu vest nazivajući je istorijskom, ali su pojedinci izrazili skepticizam u vezi sa mesom proizvedenim na ovaj način.
Oni se pitaju koliko je i kakvih aditiva stavljeno u ovaj proizvod, kao i da li će vegani, vegetarijanci i pripadnici određenih religija hteti da ga konzumiraju.
Koliko puta ste na loto listiću obeležili niz uzastopnih brojeva? E jedna takva kombinacija je izvučena

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Singapur odobrio prodaju mesa iz laboratorije

Izvor: Capital.ba, 04.Dec.2020, 10:39

SINGAPUR – Više ne moramo ubijati životinje da bismo jeli meso. Singapur je odobrio firmi Eat Just Inc. iz San Francisca da prodaje svoju laboratorijski uzgojenu piletinu u toj državi. FOTO: Pixabay Ovo je prva država koja je dopustila prodaju laboratorijski uzgojenog mesa. Proizvod je napravljen...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.