Izvor: Radio 021, 27.Avg.2019, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Piazzolla fivers" u Gradskoj kući

Veče tango muzike u izvođenju ansambla "Piazzolla fivers" održaće se danas, 27. avgusta, u Gradskoj kući.

Program počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Članovi ansambla su:

- Renata Zima – violina (Srbija)

- Luka Lovrenović – harmonika (Hrvatska)

- Andreas Liebminger – kontrabas (Austrija)

- Dominik Carević – električna gitara (Hrvatska)

- Georg Wiedner – klavir (Austrija)

U njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << trenutni repertoar ubrajaju se najviše dela Astora Pjacole, ali i drugih, nešto manje poznatih tango kompozitora, kao i nekoliko transkripcija i obrada klasičnih kompozicija.

Petočlani sastav nastao je 2017. godine okupljanjem petoro studenata Univerziteta umetnosti u Gracu (Kunstuniversität Graz), prvobitno kao njihova želja za zajedničkim muziciranjem na časovima kamerne muzike i iz zajedničkog interesovanja za, do tad njima prilično nepoznatog, tango repertoara pisanog za takav sastav.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.