Petrovaradinski EKO Park

Izvor: Clubbing.rs, 17.Jun.2009, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrovaradinski EKO Park

Grad Novi Sad pokreće inicijativu za preuređenje plaže "Oficirac" u Petrovaradinski EKO Park, koji bi predstavljao novu lokaciju za interaktivne sadržaje, sportske aktivnosti i kulturna dešavanja, i koji bi značajno doprineo  razvoju ekoloških standarda u Novom Sadu.
 
Početak uređenja parka obeležiće izgradnja Exitovog kampa u kome će od 6. do 15. jula biti smešteno više od 10 000 mladih ljudi.  

Novi najveći park u Novom Sadu sadržaće botaničku baštu, trim stazu, eko kamp i kupalište, a predviđeno je uređivanje marine za lake jedrilice na Dunavu. Pored rekreativne, park bi imao i značajnu kulturnu i umetničku funkciju jer bi u njemu bili smešteni umetnički paviljoni, galerija na otvorenom, mobilne kafeterije, restorani, barovi, kao i trg na kome bi se održavali raznovrsni kulturni događaji,  performansi i izložbe.  

Pozicija "Oficirac" predstavlja idealnu lokaciju za izgradnju novog parka, jer trenutno nema praktičnu i korisnu namenu, a uređenjem prostora ne bi bio ugrožen nijedan segment ove lokacije. Izgradnjom eko parka bile bi uklonjene i divlje deponije kao i divlje kupalište i brojni nelegalni ugostiteljski objekti na ovoj lokaciji. Još jedna od prednosti odabrane pozicije novog parka je što se nalazi u neposrednoj blizini grada i nema problema sa rešavanjem vlasničkih odnosa.
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.