Izvor: Radio 021, 31.Mar.2020, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticiju da se ponovo dozvoli večernje šetanje pasa potpisalo 37.000 građana

Peticiju za vraćanje na snagu odluke o večernjem šetanju kućnih ljubimaca radi obavljanja fizioloških potreba u prvih pet dana potpisalo je 37.000 građana, saopšteno je danas.

Inicijativa koja stoji iza peticije navodi da se zahtevu pridružilo više od 30 udruženja koja se bave pravima i zaštitom životinja, kao i nekoliko veterinarskih ambulanti.

Potpisi su poslati predsednici Vlade Ani Brnabić.

"Slažemo se da su u ovom momentu najvažniji životi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i zdravlje ljudi, pa je tako peticija i apel svim vlasnicima kućnih ljubimaca da se prilikom izlaska pridržavaju svih mera koje je Vlada propisala. Ne postoji nijedan razlog zašto bi mogućnost zaraze bila veća od 20 do 20:30 nego od 5 do 17 časova", navodi se u saopštenju.

Inicijativa je dodala da su za ljude koji imaju kućne ljubimce oni na neki način članovi porodice i da u teškim momentima samoizolacije velikom broju ljudi, naročito onima koji su sami, pomažu da se psihički osećaju bolje i lakše prebrode trenutnu situaciju.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Preko 35.000 ljudi potpisalo peticiju da se dozvoli šetanja pasa tokom policijskog časa

Izvor: JužneVesti.com, 31.Mar.2020

Za samo pet dana, od kada je doneta odluka o ukidanju dozvole vlasnicima pasa da 20 minuta šetaju ljubimce tokom policijskog časa, više od 37.000 građana je potpisalo peticiju da im se izlazak omogući. Potpisi su poslati predsednici Vlade Ani Brnabić, kaže Kristina Urošević iz Udruženja "Srbija...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.