Pet vojvođanskih preduzeća ušlo u program 20 ključeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet vojvođanskih preduzeća ušlo u program "20 ključeva"

NOVI SAD - Pet vojvođanskih preduzeća pristupilo je danas programu za unapređenje konkurentnosti "20 ključeva", koji će u saradnji sa konsultansko-revizorskom kompanijom Dilojt sprovoditi naredne dve godine.

Pokrajinski seketarijat za privredu obezbedio je 14 miliona dinara, što iznosi 60 odsto troškova sprovođenja programa, dok će ostatak novca obezbediti sama preduzeća.

Ugovore o ulasku u program "20 ključeva" danas su sa kompanijom Dilojt >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpisale novosadska Neoplanta, Ratar iz Pačeva, Potisje precizni liv iz Ade, Medela iz Vrbasa i Javno komunalno preduzeće Zelenilo iz Novog Sada.

Pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor rekao je da se pokrajina opredelila da pomogne učešće ovih pet preduzeća jer "samo dobro može doneti dobro".

"Ako ovaj metod uspeva u svetu, ne vidim zašto ga ne bismo primenili i u našoj privredi", rekao je Pastor i dodao da se pokrajina opredelila da pomogne srednjim i velikim preduzećima "jer bez dobrih srednjih i velikih preduzeća nema ozdravljenja privrede".

Pastor je rekao da je ambicija pokrajine da u narednoj godini obezbedi budžet koji će omogućiti sufinansiranje učešća još nekih preduzeća u programu "20 ključeva".

Program se zasniva na međunarodnoj metodologiji, a cilj mu je da bržom, fleksibilnijom, cenovno konkurentnijom i efikasnijom proizvodnjom i isporukom roba i usluga, kao i promovisanjem kulture trajnog poboljšanja, unapredi konkurentnost kompanija koje u njemu učestvuju.

"U Sloveniji i Hrvatskoj, gde se program provodi od 2000. godine, najbolji rezultati postignuti su u oblasti industrije. Očekujemo jedanko dobre rezultate i u vojvođanskim preduzećima", rekao je Srđan Petrović iz kompanije Dilojt.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.