Pet najekonomičnijih automobila za porodicu

Izvor: Luftika.rs, 02.Okt.2020, 10:52

Pet najekonomičnijih automobila za porodicu

Da li ste ikada razmišljali koji su to najekonomičniji automobili na svetu koji su idealni za svaku porodicu? Da li znate da postoje vozila koja mogu da vam uštede dosta novca, živaca i briga, zbog čega se smatraju najboljim porodičnim automobilima trenutno na tržištu?
Jedan automobil je od velikog značaja za svaku porodicu jer olakšava obavljanje raznih stvari na svakodnevnom nivou. Bilo da je reč o odlasku na posao, vožnji dece u vrtić ili školu, odlazak u nabavku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << na razna putovanja ili tome sl., jako je važno da svaka porodica poseduje adekvatno prevozno sredstvo koje će im biti od velike pomoći i koje im neće zadavati nikakvih muka.
Ukoliko ste se odlučili na kupovinu novog porodičnog automobila, za koji je neophodno da uradite mali servis i proverite u kakvom je stanju, uvek je dobro da se prethodno informišete koji su to automobili trenutno najisplativiji za jednu porodicu. U daljem tekstu smo vam pripremili listu od pet najekonomičnijih automobila koje možete uzeti u obzir prilikom odabira vašeg novog prevoznog sredstva. 

#1 Volkswagen Golf – provereno dobar izbor za porodicu Gotovo da ne postoji vozač na ovom svetu koji se nije oduševio visokim performansama Volkswagen Golfa. Ono zbog čega ga mnogi smatraju najidealnijim porodičnim autom jeste njegova izuzetna prostranost što omogućava udobnu, prijatnu, ali i bezbednu vožnju.
Poseduje veoma ekonomičan motor koji ne troši puno i koji je veoma zahvalan za održavanje. Mnogi vozači se vrlo brzo naviknu na njega, zbog fenomenalnog unutrašnjeg dizajna i laganog rukovanja volanom. Veoma je kompaktan i poseduje prostran prtljag u kom mogu vrlo lako da se smeste koferi prilikom putovanja. Potrošnja goriva je znatno manja u odnosu na mnoge druge kmodele, što je pogodno za uštedu novca oja je mnogim porodicama imperativ prilikom odabira novog porodičnog automobila. 
#2 Ford Focus – najomiljeniji porodični automobil  Ford Focus spada u najomiljenije porodične automobile iz nekoliko razloga. Pre svega, u pitanju je odličan i kvalitetan auto koji se može kupiti za veoma pristojne pare. Možete odabrati hečbek, limuzinu ili karavan, a ono po čemu definitivno izdvaja na tržištu jeste izuzetno laka upravljivost, odličan materijal i udobnost. Motor Ford Focusa je jako pouzdan agregat i omogućava veoma lagodan osećaj prilikom vožnje.
Osim toga, potrošnja nije velika, jer iznosi maksimalnih 6 litara, a unutrašnjost ovog auta je toliko prostrana da ima dovoljno prostora za petočlanu porodicu i sve njihove stvari u ogromnom gepeku. 
#3 Škoda superb karavan – kvalitetan i pouzdan auto  Škoda superb karavan se smatra još jednim savršenim automobilom za porodicu jer se izuzetno retko kvari, udoban je za vožnju, i ima veoma malu potrošnju do maksimum 6,5 litara, za svoju veličinu i snagu, što ga čini jednim od najpoželjnijih automobila na tržištu. Materijal od koga je odrađen i unutra i spolja je dosta kvalitetan, što sprečava bilo kakvu vrstu habanja i oštećenja. Registracija za ovaj auto je takođe veoma pristupačna. 
U najkraćim crtama, Škoda superb karavan spada u najekonomičnije i najudobnije automobile na tržištu koji omogućava porodici bezbednu i udobnu vožnju.
#4 Mercedes A klase – remek-delo nemačkog giganta Mercedes A klase se smatra se jednim od najlepših automobila trenutno na tržištu. Njegov tkz. “sendvič pod” sistem je izuzetno bezbedan i pouzdan. Motor CDI od 1,7 litara se smatra najboljm izborom za ovaj automobil jer u proseku troši svega 6 litara dizela, a 8 litar bezolovnog benzina što je i više nego zadovoljavajući podatak.
Ovaj auto je idealan izbor za porodice zato što je, takođe, veoma prostran i prijatan, naročito za duge vožnje. Dizajn mu je dopadljiv i praktičan, a enterijer je ulepšan tkz. karbonskim oblogama, što mu daje ozbiljan i glamurozan izgled. Još jedan razlog zbog čega se Mercedes A klase smatra veoma ekonomičnim automobilom jeste činjenica da se retko kvari, što je pored njegovog kvaliteta i odlične sigurnosti, glavni razlog njegove masovine kupovine širom sveta.  
#5 Dacia duster – pristupačan i odličan model  Dacia duster je jedan od najjeftinijih modela u automobilskoj industriji koji se odlično pokazao u praksi. Odlikuje ga izvanredan pogon na svim točkovima, visok nivo bezbednosti tokom vožnje, što je mnogim porodicama najbitnija stavka prilikom kupovine novog automobila. Ima odličnu zvučnu izolaciju, moderno stilizovan enterijer, i malu potrošnju goriva u odnosu na njegovu veličinu i jačinu. 
Uživajte u svim karakteristikama vašeg novog automobila  Odabir novog automobila je svakako veliki izazov koji zahteva posvećenost i dobru procenu. To je investicija koja može da bude veoma isplativa, ukoliko se odabere idealan i kvalitetan auto za pristupačne pare koje omogućavaju ušteduSvakako, koji god automobil da odaberete, jedna stvar je najvažnija. Ne zaboravite da maksimalno uživate u svim njegovim karakteristikama, kao i u udobnoj i sigurnoj vožnji sa vašom porodicom! 

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.