Pet koristi od minimalizma u kući

Izvor: Radio 021, 18.Dec.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet koristi od minimalizma u kući

Minimalizam je postao dosta popularan koncept u svetu poslednjih godina.

Iako nije nov, trend se raširio i počeo da se primenjuje ne samo u oblikovanju enterijera, već i u načinu života. Minimalizam je za neke, dakle, način života.

Međutim, kada je reč o uređenju doma, minimalisti ističu neke prednosti na koje mogu da računaju svi koji se prihvate ovog izazova.

1. Nema haosa

Minimalizam znači da ćete imati uredan dom. To znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da ćete naučiti da odmah pospremite za sobom, da ništa ne sakuplja prašinu, da nema razbacanih stvari na podu. Sve ima svoje mesto u kući.

2. Jednostavno se uklapa

Nameštaj minimalista uglavnom je skroz beo ili crn. To je i najčešća kombinacija kada se kupuje nameštaj. Zbog lake upotrebe, ove dve boje idu uz sve, a naročito jedna uz drugu i ne morate da brinete da li vam nešto štrči u enterijeru.

3. Što manje stvari

Minimalisti se ne vežu za stvari - oni ih bace. Ako nešto ne koristite pola godine, nećete ni koristiti i bolje da taj predmet bacite. To se naročito odnosi na garderobu, ali i na ukrasne predmete. Što manje stvari, manje nereda i više prostora.

4. Ušteda na računu

Ako ste odlučili da praktikujete prethodne savete, možete da računate da neće imati više novca. Manje ćete trošiti na stvari koje vam ne trebaju, a ako budete trošili, ulagaćete u nešto što će vam trajati. Opet, dobro ćete promisliti pre nego što išta kupite.

5. Duhovni mir

Minimalisti tvrde da praćenje saveta o minimalizmu oslobađa čoveka. Čist dom je čist um, smatraju oni, a da li je to tačno, testirajte sami. Pokušajte da mesec dana praktikujete minimalizam.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.