Peruanac i Kolumbijac u Vojvodini?

Izvor: B92, 03.Jan.2010, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peruanac i Kolumbijac u Vojvodini?

Nekadašnji fudbaler i trener Vojvodine Ivica Brzić preporučio je Novosađanima dvojicu južnoameričkih fudbalera.

Sport piše da je Brzić, koji živi u glavnom gradu Perua, Limi, predsedniku novosadskog kluba Ratku Butoroviću predložio mlade reprezentativce Perua, odnosno Kolumbije, Danijela Sančesa i Kristijana Nazarita.

Danijel Alonso Sančes Albuhar, rođen 2. maja 1990, je mladi reprezentativac Perua, svojevremeno učesnik SP za igrače mlađe od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 17 godina. Vezni fudbaler ponikao je u najvećem klubu Perua, Sporting Kristalu, prošle sezone odigrao 20 utakmica i imao po jedan gol i asistenciju. U sezoni 2008/2009 ima 24 nastupa i četiri gola, a odigrao je i jedan meč Kopa Libertadores.

Kristijan Nazarit Truke, momak koji igra za Independijente iz Santa Fea, napadač je rođen 13. avgusta 1990. godine. Ponikao je u ekipi Amerike iz Kalija, došao u Santa Fe u januaru 2008. godine, a u kolumbijskom Kopa Mustnag odigrao je ove sezone 10 utakmica, postigao dva gola uz jednu asistenciju. Mladi je reprezentativac svoje zemlje.

U dresu Vojvodine već nastupaju trojica Afrikanaca, Džozef Kizito iz Ugande, Naemeka Ađuru iz Nigerije i mladi napadač iz Gane Sadik Adams koji je u decembru stigao u Novi Sad.

Stranci su i Gruzijac Kucišvili, Brazilac Pleč, Rumun Stojka, Makedonac Grozdanoski, Crnogorci Lakić, Tumbasević i Stjepanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.