Izvor: Luftika.rs, 23.Jun.2022, 08:20

Periš u sebi imao koktel smrti, psiholog objašnjava zašto se Matej u noći nestanka čudno ponašao

Više od šest meseci čitav region se pitao šta je nateralo Mateja Periša (27) da uskoči u ledenu Savu kobne noći uoči Nove godine.
Delimično objašnjenje dala je obdukcija, koja je utvrdila da je prethodno konzumirao kokain, spid i alkohol.
Klinički psiholog Marija Šutulović objašnjava da je sa ovim koktelom smrti u sebi Matej u noći nestanka, po svemu sudeći, zapao u paranoju.
– Jasno je da su narkotici kod njega prouzrokovali izmenjeno stanje svesti. Halucinacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << su svakako jedna od posledica. Nakon mešanja alkohola i ovih vrsta narkotika, posledice su i ubrzan rad srca, povišeni krvni pritisak, poremećaji mišljenja, pojačana agresivnost, euforija, konfuzija, kao i strah bez razloga koji prelazi u paranoju, a koja je usko vezana sa halucinacijama – kaže Šutulović.
Ona navodi da se u tim situacijama javlja i nemogućnost da se osoba obuzda, kao i povišena telesna temperatura i preznojavanje.
– Smatram da u takvom stanju nije bio sposoban da potraži pravu vrstu pomoći. Sve što je preduzeo, trčanje po ulici, zaustavljanje taksija i ulazak u reku, bio je zapravo njegov pokušaj da se oslobodi paranoidnih misli – kaže Šutulović i dodaje da ostaje nedoumica kako su narkotici dospeli u njegov organizam.
– Ovim putem izražavam saučešće porodici Periš. Svakako treba naglasiti i edukovati mlade ljude da dobar provod nisu velike količine alkohola i narkotika. Problemi koje svako od nas ima ne treba rešavati na taj način, to je najmanje dobro i najmanje efikasno rešenje. Nije sramota obratiti se stručnjacima za pomoć ukoliko imamo problem – poručuje ona.
Nakon što su analize objavljene u javnosti, tim povodom oglasio se i Nenad Periš, otac tragično nastradalog mladića.
On je izjavio da nije dobio nalaz, ali da nikada nije mogao ni da zamisli da njegov sin koristi drogu. U ispovesti za hrvatski „Jutarnji list“ opisao je kako se oseća posle objavljenih rezultata.
– Mislim da je trebalo poštovati privatnost, a ne da to saznam iz medija. To mi je malo čudno. Žao mi je što nisam dobio službenu informaciju o rezultatima obdukcije, iako verujem da su kolege iz Beograda napravile sve po pravilima struke. I sam sam hemičar i znam koliko je teško uzeti uzorke i napraviti analizu. Verujem u ono što su oni i beogradska policija učinili i još jednom im na tome zahvaljujem. Nadam se da postoje protokoli i da će meni taj nalaz biti dostavljen. Voleo bih da vidim na koji način su napravili analizu, to me jako interesuje – rekao je Periš.
Prve reči Nenada Periša nakon analiza: Ne znam zbog čega je uzeo narkotike, Matej je tajnu odneo u grob
Izvor: Kurir, Alo

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

"NARKOTICI SE NAJDUŽE ZADRŽAVAJU U KOSI, ALI..." Toksikolozi otkrivaju kako je nakon 6 meseci utvrđeno da je Splićanin Matej Periš konzumirao KOKAIN I "SPID"

Izvor: Blic, 23.Jun.2022

U organizmu Splićanina Mateje Periša (27) pronađeni su tragovi narkotika i alkohola iako je skoro šest meseci telo bilo u vodi. Istraživali smo na koji način se rade toksikološke analize i šta u telu ukazuje da je pokojnik konzumirao narkotike.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.