Izvor: Radio 021, 16.Jun.2020, 22:30

Peking ponovo zatvara sve škole i univerzitete zbog korone

Peking će ponovo zatvoriti sve škole i univerzitete nakon što su u gradu ponovo registrovani slučajevi kovida-19, objavljeno je iz kabinet gradonačelnika, uz poziv stanovnicima da ne napuštaju grad.

Grad je pokrenuo testiranje desetine hiljada stanovnika nakon otkrića 106 novih slučajeva zaraze korona virusom, povezanih sa velikom pijacom svežih proizvoda.

Nove mere su šok za stanovnike Pekinga, jer se činilo da je virus gotovo iskorenjen u Kini nakon karantina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i masovnog testiranja, piše AFP.

Gradske vlasti su zatražile od stanovnika da izbegavaju putovanja van grada koja nisu neophodna, a stanovnicima pogođenih područja koja predstavljaju "umeren ili visok rizik" zabranjeno je da napuštaju grad. Svako ko zaista mora da putuje iz Pekinga mora da ispuni sertifikat kojim potvrđuje da je na testiranju koje je obavljeno u poslednjih sedam dana bio negativan.

Vlasti su u poslednje vreme ublažile restrikcije zbog poboljšanja situacije, pošto je samo dvoje mrtvih od kovida-19 zabeleženo od polovine aprila.

Ministarstvo zdravlja izvestilo je u utorak o novih 27 slučajeva u Pekingu.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Peking zatvara škole i univerzitete, građani pozvani da ne napuštaju grad

Izvor: Luftika.rs, 16.Jun.2020

Peking će ponovo zatvoriti sve škole i univerzitete nakon što su u gradu ponovo registrovani slučajevi kovida-19, objavljeno je iz kabinet gradonačelnika, uz poziv stanovnicima da ne napuštaju grad.. Grad je pokrenuo testiranje desetine hiljada stanovnika nakon otkrića 106 novih slučajeva zaraze...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.