Papa Franja proslavio rođendan sa beskućnicima

Izvor: Radio 021, 17.Dec.2016, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja proslavio rođendan sa beskućnicima

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja proslavio je 80. rodjendan, zajedničkim doručkom sa osam beskućnika, a potom je služio misu s više desetina crkvenih velikodostojnika u Bazilici svetog Petra.

Nakon toga je podelio kolače za 1.500 ljudi u kuhinji u kojoj se hrane siromašni i beskućnici u Rimu.

Doručku s papom u hotelu u kojem boravi prisustvovali su četiri Italijana, dva Rumuna, jedan beskućnik iz Moldavije i jedan iz Perua.

Tokom jutarnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mise papa je poželeo da mu starost bude "mirna i religiozna, plodna i radosna". Ostatak dana proveo je uobičajeno, s puno obaveza, bez posebnih planova povodom rođendana.

Papa Franja dobio je više od 70.000 imejlova s rođendanskim čestitkama, kao i brojne telefonske pozive i telegrame od svetskih lidera i verskih vođa. Među njima su bili predsednici SAD i Rusije.

Rođen 17. decembra 1936. u Buenos Ajresu, Horhe Mario Bergoljo izabran je za 266. papu Rimokatoličke crkve 13. marta 2013, i nasledio je Benedikta XVI koji je podneo ostavku nekoliko nedelja pre toga.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.