Izvor: Radio 021, 07.Apr.2020, 16:18

Papa Franja pozdravio oslobađanje kardinala optuženog za pedofiliju

Sveta stolica pozdravila je današnju oslobađajuću presudu australijskom kardinalu Džordžu Pelu, donedavno jednom od najbližih saradnika pape Franje, u pedofilskoj aferi koja je privukla veliku pažnju javnosti.

"Sveta Stolica, koja je uvek imala poverenja u australijsko pravosuđe, pozdravlja jednoglasnu odluku Visokog suda u pogledu kardinala Džordža Pela, koja s njega skida svaku krivicu za zlostavljanje maloletnika", navodi se u saopštenju Vatikana.

"Kardinal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Pel je uvek tvrdio da je nedužan dok je iščekivao da se utvrdi istina", dodaje se.

Papa Franja je nešto ranije danas pozvao na molitvu za one "koji trpe zbog nepravedne osude iz mržnje", ne spominjući kardinala Pela.

"Ovih dana videli smo kako je Isus bio progonjen, kako mu je suđeno iz mržnje, premda je bio nedužan. Molimo zajedno danas za sve koji trpe zbog nepravedne osude iz mržnje", napisao je Papa na Tviteru.

Kardinal Pel (78) osuđen je 2019. na šest godina zatvora zbog silovanja i napastovanja dvojice dečaka 1996. i 1997. u katedrali svetog Patrika u Melbournu, gde je bio nadbiskup.

Australijski Vrhovni sud tu je presudu danas odbacio i Pela oslobodio krivice.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.