Izvor: Radio 021, 22.Nov.2020, 09:33

Papa Franja: Siromašne uključiti u ekonomske modele oporavka, najviše su pogođeni pandemijom

Papa Franja poručio je da je hitno potrebno napraviti drugačiji ekonomski model koji bi uključio siromašne i marginalizovane.

On je u video-poruci na forumu mladih u Asisiju pozvao mlade ekonomiste, preduzetnike i biznismene da promovišu postpandemijski razvojne modele navodeći da bi najgore bilo ako bi se po okončanju pandemije korona virusa zapalo još dublje "u grozničav konzumerizam i oblike sebične samozaštite".

Umesto toga, siromašni treba da budu pozvani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da učestvuju u razgovorima o stvaranju "drugačijeg ekonomskog narativa" koji je, kako kaže, hitno potreban, prenosi AP.

Papa je pozvao mlade ljude da pomognu da se promene proizvodni sistemi i obrasci potrošnje da bi se oni učinili održivijima.

Takođe je naveo da je vreme da se izbegavaju modeli fokusirani samo na profit.

On je naveo da su tokom pandemije zdravstvenom krizom najviše pogođeni ljudi na marginama društva.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

PAPA FRANJA: Potreban drugačiji ekonomski model

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2020

Papa Franja poručio je juče da je hitno potrebno napraviti drugačiji ekonomski model koji bi uključio siromašne i marginalizovane..On je u video-poruci na forumu mladih u Asisiju, pozvao mlade ekonomiste, preduzetnike i biznismene da promovišu postpandemijski razvojne modele navodeći da bi najgore...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.