Izvor: Radio 021, 23.Nov.2020, 18:00

Papa Franja: Istraga u Vatikanu zbog lajka fotografije brazilske manekenke sa papinog Instagram naloga

Portparol Vatikana rekao je da „papa nije lajkovao", prenosi Gardijan.

EPAVATICAN MEDIA HANDOUT

Vatikan je pokrenuo istragu nakon što je sa zvaničnog naloga pape Franje na Instragamu „neko lajkovao" (objavio da mu se sviđa) fotografija oskudno odevene brazilske manekenke.

Nije poznato kada je tačno lajkovana fotografija Natalije Gariboto, koja je obučena u školsku uniformu.

Mediji su prvo pisali o ovome u petak, pre nego što je lajk skinut >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa fotorafije.

Papa Franja podržao istopolna građanska partnerstva Šta spaja, a šta razdvaja Srbiju i Vatikan Nadbiskup Hočevar: „Nedostatak zajedništva zbog straha od pandemije rađa nove bolesti"

„Možemo da isključimo mogućnost da je 'lajk' potekao o Pape, a za objašnjenje smo se obratili upravi Instagrama", rekao je u četvrtak portparol Vatikana za Gardijan.

Papu na Instagramu prati 7.4 miliona ljudi.

Izvori bliski kancelariji za medije u Vatikanu rekli su Katoličkoj novinskoj agenciji da na papinom nalogu radi tim od nekoliko ljudi i da je u toku interna istraga.

Gariboto - koja radi i na striming sajtu Tvič se takođe oglasila povodom „lajka".

„Bar ću ići u raj", napisala je manekenka.

Možda će vas zanimati i video o crkvi u kojoj se pije alkohol tokom službe

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.