Paorima novac za podizanje i opremanje plastenika

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paorima novac za podizanje i opremanje plastenika

Poljoprivrednici u Vojvodini potpisali su 44 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Ukupna vrednost dodeljenih ugovora je 20 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno blizu 10 miliona dinara. U Pokrajini napominju da će realizacijom tih investicija pod plastenicima biti još 47.981 kvadratnih metara.

Prema rečima pokrajinskog sekretara Vuka Radojevića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u 2016. godini je u podizanje i opremanje plastenika uložen 51 milion dinara, a sredstva je dobilo 176 poljoprivrednika. To ulaganje je omogućilo da pod plastenicima bude 213.002 kvadratnih metara.

"I u 2017. godini ćemo sigurno nastaviti sa podrškom za podizanje i opremanje plastenika, jer je reč o meri koja doprinosi intenzivnijem načinu poljoprivredne proizvodnje", rekao je Radojević.

On je dodao da u Vojvodini postoji tradicija bavljenja povrtarstvom, te da su pored podrške za podizanje i opremanje plastenika, našim poljoprivrednicima na raspolaganju i bespovratna sredstva za nabavku sistema za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara i njihovo opremanje.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.