Pančevo: Voda u Ponjavici nije za kupanje

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2018, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Voda u Ponjavici nije za kupanje

Kupališta na reci Tamiš, u Pančevu, Jabuci i Glogonju, na Dunavu kod Bele Stene i kod Ivanova mogu se koristiti za kupanje, kao i jezero u Kačarevu dok se kupališta na Ponjavici, kod Omoljice i Banatskog Brestovca ne mogu koristiti za kupanje.

To se navodi u izveštaju o kvalitetu površinskih voda Zavoda za javno zdravlje Pančeva, prenosi 013info.rs.

Voda u Tamišu kod Pančeva je II klase i ima dobar ekološki status, a u istu kategoriju spada i tamiška >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << voda u Glogonju. Voda na Tamišu u Jabuci je IV klase, što se vodi kao "slab ekološki status". Kako je u izveštaju navedeno, ono što je problem na ovom kupalištu je količina rastvorenog kiseonika, ali po mišljenju doktora ne može da utiče na zdravlje ljudi.

Voda u Kačarevačkom jezeru je II klase i ima dobar ekološki status. Dunav kod Ivanova spada u V klasu, ali mišljenje doktora je da parametar koji je povišen, pH vrednost, ne može da utiče na zdravlje ljudi.

Dunav je kod Bele Stene III klase i ima umeren ekološki status.

Voda u Ponjavici kod Omoljce i Brestovca spada u V klasu i ne može da se koristi za kupanje i rekreaciju.

Autor: 013info.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.