Pančevo: Rashodi veći od prihoda u prva tri meseca kod gradskih preduzeća

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2017, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Rashodi veći od prihoda u prva tri meseca kod gradskih preduzeća

Ukupni prihodi 16 pančevačkih javnih preduzeća za prva tri meseca ove godine iznosila su milijardu i 67 miliona dinara, što je 112 miliona dinara manje od planiranih prihoda za prvi kvartal.

U dokumentu koji je usvojilo Gradsko veće, a prenosi 013info.rs, navodi se da su i ukupni rashodi u ovom sektoru manji od planiranih i to za više od 190 miliona. Prema gradskim planovima očekivani negativni rezultat u ovom sektoru trebalo je da bude veći od 153 miliona dinara, a minus >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je sveden na 73,8 miliona dinara.

Tajna je u rezultatu JKP "Grejanja" kod kojeg je rezultat u prva tri meseca negativan, ali daleko manje od planiranog minusa. Naime, planiran je minus od 156 miliona dinara, a poslednjeg dana tromesečja Grejanje je dugovalo 89,8 miliona dinara.

Poznato je da se usluge ovog preduzeća plaćaju 12 meseci godišnje a da su rashodi Grejanja skoncentrisani upravo tokom nekoliko zimskih meseci. Pa otuda i gubitak u zimskom period. Razlika između plana i realizacije postoji i kod Vodovoda. Planiran je pozitivan rezultat od 2,8 miliona dinara, a zabeležen je negativni rezultat od 15 miliona dinara.

Autor: 013info.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.