Izvor: Radio 021, 30.Maj.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Biciklista prikuplja novac za inkubator za gradsku bolnicu

Pančevački biciklista Dušan Milojkov kreće na put dug 8.000 kilometara kako bi sakupio novac za kupovinu inkubatora za pančevačku bolnicu.

Milojkov, koji već godinama promoviše sport i zdrav život, još od 2002. godine putuje biciklom po Evropi, uglavnom prateći srpske sportiste na velika takmičenja.

Ovoga puta voziće s humanim ciljem da pomogne prevremeno rođenim bebama, prenela je RTS.

Pančevačka bolnica trenutno raspolaže sa osam ispravnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << inkubatora, ali joj je potrebno još.

"Pošto imamo dva stara inkubatora, iz 1965. i 1975. godine, i nekoliko novih, smatram da ću napraviti pravi humani gest da svoje otkucaje srca poklonim klincima koji se prevremeno rode, i da ja kao sportista pomognem da oni dočekaju bolje dane", istakao je Milojkov.

"Inkubatori su u takvom stanju da za najstarije popravke više nema, jer nema delova", naglasio je načelnik Dečjeg internog odeljenja Slobodan Prodanović.

Na putu dugom 8.000 kilometara kroz Srbiju i još sedam evropskih zemalja, Milojkovu će pomagati Rotari klubovi, koji će mu obezbediti smeštaj i uplaćivaće donacije za kupovinu novog inkubatora.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.