Pala hrvatska vlada

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2016, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala hrvatska vlada

Nepunih šest meseci od formiranja vlade u Zagrebu, hrvatski Sabor je danas velikom većinom glasova zastupnika izglasao nepoverenje premijeru Tihomiru Oreškoviću, što znači pad vlade.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović počeće u petak konsultacije s parlamentarnim strankama. Ona ima 30 dana da odluči da li će dati mandat nekom da prekomponuje vladu ili će odlučiti o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Zastupnik Samostalne demokratske srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stranke Milorad Pupovac je, nakon izglasavanja nepoverenja Oreškoviću, rekao da sada praktično počinje trka da li će vlada biti prekomponovana ili će se ići na vanredne izbore. I za jednu i za drugu odluku je potrebno 76 ruku u Hrvatskom saboru.

Inače, Orešković je u svom obraćanju ranije danas ustvrdio da je pravi razlog za rušenje njegovog kabineta to što je zbog zaštite nacionalnih interesa počeo raditi na rešenju spora Ina-MOL kroz nastavak arbitraže i početak novih pregovora, što nekima nije odgovaralo.

"Nije tajna da se moji stavovi oko Ine, LNG-a i energetskog sektora bitno razlikuju od stavova nekih članova vlade i da sam ih čvrsto branio jer sam duboko svestan važnosti koju Ina i energetski sektor imaju za našu ekonomiju i borio sam se se da zaštitim naše vitalne interese", rekao je Orešković.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.