Pakistan zabranio ubistva iz časti

Izvor: Radio 021, 06.Okt.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan zabranio "ubistva iz časti"

Pakistanski parlament jednoglasno je danas usvojio zakon kojim se zabranjuju "ubistva iz časti".

Novim zakonom, koji je odobren na zajedničkoj sednici gornjeg i donjeg doma, koju je televizija prenosila uživo, otklonjena je zakonska praznina koja je omogućavala ubica prođe nekažnjeno.

Ističe se da ubistva iz časti odnose stotine života svake godine u Pakistanu, te da su potrebne mere da se spreči ponavljanje ovog zločina.

Počinioci ubistava iz časti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << čije su žrtve najčešće žene, često ostaju na slobodi nekažnjeni jer mogu da traže oproštaj od drugog člana porodice.

Prema novom zakonu, počinioci ubistva iz časti biće osuđeni na doživotnu robiju čak i ako im je oprošteno.

Autor: Srna

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pakistan zabranio "ubistva iz časti"

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2016

Pakistanski parlament jednoglasno je danas usvojio zakon kojim se zabranjuju "ubistva iz časti"...Novim zakonom, koji je odobren na zajedničkoj sednici gornjeg i donjeg doma, koju je televizija prenosila uživo, otklonjena je zakonska praznina koja je omogućavala ubica prođe nekažnjeno...Ističe...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.