Pajtić: Uskoro Zakon o nadležnostima i Statut

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2009, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Uskoro Zakon o nadležnostima i Statut

NOVI SAD - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je siguran da će proces donošenja Zakona o nadležnostima i potvrđivanje Statuta Vojvodine vrlo brzo biti završen, uz manje jezičko-tehničko usaglašavanje.

Statut tek u decembru

Predsednik Saveta Demokratske Stranke Srbije Rade Obradović ocenio je danas da se Statut Vojvodine i Zakon o prenosu nadležnosti neće naći pred poslanicima do početka decembra, zbog prevelikog broja tačaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje se nalaze na dnevnom redu druge redovne sednice jesenjeg zasedanja republičkog parlamenta.

"Od početka samog procesa naglašavali smo da je usaglašavanje zakona i Statuta deo tog procesa, da će jezičko-tehničko usaglašavanje da se dogodi, jer ta dva dokumenta ne mogu da funkcionišu ukoliko nisu usaglašeni", rekao je Pajtić Tanjugu.

On je dodao je posle puno vremena optimista i da veruje da će vrlo brzo ceo, kako je rekao, taj proces biti uskoro gotov.

"To potvrđuju i reči predsednice republičkog parlamenta Slavice Đukić-Dejanović", naveo je Pajtić i dodao da će okončanje tog procesa biti na zadovoljstvo građana i Vojvodine i Srbije.

Pajtić je ponovo negirao različite interpretacije u vezi s tim aktima koje su se poslednjih meseci pojavljivale u javnosti.

"Posle jezičko-tehničkog usaglašavanja imaćemo dva dokumenta koja će donositi i privrednu korist i Pokrajini i Srbiji", zaključio je predsednik Izvršnog veća Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.