Izvor: Luftika.rs, 10.Sep.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRAVO U RAJ 7 hitova po kojima ćemo pamtiti Grua

Poznati srpski reper Dalibor Andonov Gru poginuo je 9. septembra 2019. godine dok je vozio kajt u Zemunu. Vest o njegovoj smrti rastužila je ceo region. Gru bio jedan od pionira hip-hop muzike na ovim prostorima uz čije hitove su mnogi odrastali.
Dalibor Andonov Gru rođen je 8.marta 1973. godine u Dimitrovgradu. U Beogradu je završio Srednju mašinsku školu, a kasnije je upisao Višu poslovnu školu, koju nije završio.
Prvi album izdao je 1995. godine pod nazivom „Da li imaš >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << pravo“, da bi godinu dana kasnije (1996. godine) možda i njegov najupešniji album – „Gru2“.
Vrlo brzo postao je jedan od lidera srpske i jugoslovenske rep scene koju su činili C-Ya, Who Is The Best, Monteniggers, Rhytm Attack i mnogi drugi.
Ukupno je izdao 4 albuma („Da li imaš pravo“, „Gru2“, „Vetrenjače“, „Beogard“).
Bio je oženjen i imao je dvojicu sinova.
Osim muzike, Gru je obožavao i adrenalinske sportove kojima je posvetio i svoju pesmu „Adrenalin džanki“. Sudbina je htela da ode baš onako kako je i živeo.
Prisetimo se nekih od njegovih najvećih hitova.
Gru – Pravo  raj
Gru ft Struka, Shorty, Juice, Kiza RH, Drej WITB – Stara škola, nova škola
Gru – Srce
Gru – Dosta mi je svega
Gru – Petak
Gru ft. Irina 2Hot – Pravi Broj
Gru – Adrenalin džanki
Poginuo poznati reper Gru

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Gru je dobijao ponude od narodnjaka, ali uvek ostao dosledan hip-hopu VIDEO

Izvor: B92, 10.Sep.2019

Tragično nastradali reper Dalibor Andonov Gru, povodom 20 godina od izlaska svog prvog albuma "Da li imaš pravo", dao je 2015. godine intervju za magazin My People...U intervjuu se osvrnuo na dve decenije od izdavanja jednog od prvih rep albuma u Srbiji, velikom broju hitova sa njega i tada aktuelnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.