Izvor: Radio 021, 21.Jan.2020, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozvaničena saradnja Vojvodine i Mađarske u oblasti zdravstva

Pokrajinska vlada i Ministarstvo ljudskih resursa Mađarske danas su u Segedinu potpisali Protokol o saradnji u oblasti zdravstva, što je i dopuna postojeće saradnje na republičkom nivou.

Buduća saradnja odnosi se na rešavanje obostranih izazova u lečenju onkoloških bolesti, hirurških procedura, kardiovaskularnih oboljenja, razmeni isustava u oblasti doniranja i transplantacije organa, kao i retkih bolesti, saopštavaju u Pokrajinskoj vladi.

Protokol je u ime >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Pokrajinske vlade potpisao pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i naglasio da ovaj dokument predviđa i razmenu najbolje prakse i informacija u vezi sa zakonodavstvom, strategijama, programima, planovima nacionalnih i regionalnih vlasti u oblasti unapređivanja primarne nege, a poseban aspekt buduće saradnje biće međusobna razmena iskustava doktora i specijalista Mađarske i Vojvodine.

Podršku potpisivanju protokola, svojim prisustvom dao je i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, za koga je prilikom potpisivanja naglašeno da je dao i veliki doprinos unapređenju odnosa Vojvodine i Mađarske, kao i zbližavanju dva naroda.

Potpisivanju su prisustvovali i predstavnici više zdravstvenih i naučnih institucija obe strane, na čelu sa rektorima univerziteta u Novom Sadu i Segedinu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.