Ozelenjava se razdelna traka u ulici Braće Ribnikar

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2015, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozelenjava se razdelna traka u ulici Braće Ribnikar

U toku su radovi na ozelenjavanju i rekonstrukciji razdelne trake u ulici Braće Ribnikar koja se nalazila u veoma lošem stanju.

Radovi se odvijaju noću, od 22 do 6 časova, kako ne bi dolazilo do zastoja saobraćaja, s obzirom na to da je reč o veoma prometnoj ulici, kažu u "Gradskom zelenilu". Gradska uprava za zaštitu životne sredine je ove godine finansirala 39 "zelenih" projekata i njihovom realizacijom Novi Sad će do kraja godine biti bogatiji za 2.600 stabala, više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od 30.000 komada šiblja, 2.800 metara žive ograde, 1.800 komada perena, a biće obnovljeno i  22.100 m2 travnjaka.

Neki od projekata su: podizanje drvoreda  u Velebitskoj i ulicama Milana Savića i Branka Radičevića, podizanje parka imeđu zgrade Suda i Spensa (Maksima Gorkog 6), rekonstrukcija Limanskog parka, rekonstrukcija zelenila u ulicama Ignjata Pavlasa, na Bulevaru Mihajla Pupina, Šumadijskoj, Vase Stajića, Pavla Simića, rekonstrukcija zelenila na petlji na Mišeluku, Bulevar Kneza Miloša, Temerinska ulica i Temerinski put. Zatim, uređenje zelenila na raskrsnici ulica Miše Dimitrijevića i Đorđa Servickog, prostor kod okretnice u ulici Franje Kluza, delu Reljkovićeve i na Keju skojevaca, u Vardarskoj i u ulici Tihomira Ostojića, kao i velike površine između zgrada na Limanu 2 (blok između ulica Boška Buhe, Milice Stojadinović Srpkinje i Blagoja Parovića) i zelenilo između blokova zgrada na delu Limana 1.

Tokom radova u ulici Braće Ribnikar, koji su počeli u sredu uveče i traju četiri noći, za saobraćaj je otvorena po jedna traka u oba smera.

Predviđena je sadnja 2.405 komada šiblja Tamarix tetranda, a zbog sprečavanja rasta korova i čuvanja vlage zemljišta, oko sadnica biće posut malč koji je proizveden u rasadniku "Zelenila". Sadnji i posipanju malča prethodila je izmena neplodne zemlje humusom.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.