Ozbiljni propusti u lečenju dečaka, lekari iz Beograda odlaziće u vizite u bolnice u unutrašnjosti

Izvor: Radio 021, 11.Okt.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozbiljni propusti u lečenju dečaka, lekari iz Beograda odlaziće u vizite u bolnice u unutrašnjosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je zdravstvena inspekcija utvrdila da je bilo ozbiljnih propusta u vođenju medicinske dokumentacije dečaka, koji je preminuo posle preloma ruke u Loznici.

Lončar je rekao da je izveštaj prosleđen Sudu časti Lekarske komore Srbije, koji će odlučiti da li će lekaru biti oduzeta licenca, odnosno da li će moći da nastavi da radi.

Ministar zdravlja je naveo da je u Lozničkoj bolnici u toku spoljni stručni nadzor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji će utvrditi da li je bilo stručne lekarske greške, te da se taj izveštaj još očekuje. Prema njegovim rečima, završen je deo obdukcije.

Osmogodišnji Radenko Nikodinović preminuo je posle preloma ruke verovatno zbog posledica sepse. Dečak je ruku polomio u nedelju, 2. oktobra, a preminuo je šest dana kasnije na Institutu za majku i dete u Beogradu.

I premijer Aleksandar Vučić saopštio je da ovakvi slučajevi ne smeju da se dešavaju. To je, kako je rekao, bila i tema na današnjoj sednici Vlade, dodajući da taj slučaj sve užasnuo.

"Lično sam tražio od Lončara poseban angažaman i donošenje odluka u Ministarstvu zdravlja, a videćemo i da ubuduće profesori i najeminentniji stručnjaci odlaze redovno u unutrašnjost, svuda, te da će morati da se poštuju sve procedure", rekao je Vučić. Jer, kako je naveo, nije normalno da dete polomi ruku i da zbog toga strada, neko mora da snosi posledice.

"Imamo alarmantno stanje u unutrašnjosti Srbije, najbolji lekari iz Beograda odlaziće ubuduće jednom nedeljno u vizite u bolnice u unutrašnjosti", najavio je i ministar zdravlja.

Lončar je ponovio da je ovo neopisiva tragedija, da će morati da se ustanovi odgovornost pojedinca, a i svih u lancu koji su učestvovali u zbrinjavanju dečaka.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smena direktorke bolnice u Loznici zbog smrti dečaka

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2016, 11:46

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je zbog smrti osmogodišnjeg dečaka doneo odluku o smeni direktorke Opšte bolnice u Loznici, kao i načelnika hirurgije nakon što je inspekcija utvrdila da su napravljeni brojni propusti...Ministar zdravlja je rekao da je završen spoljni stručni nadzor...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.