Izvor: Radio 021, 10.Dec.2018, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove sedmice pojačana kontrola vozača i testiranje na alkohol

Saobraćajna policija će oddanas, 10. deembra do nedelje, 16. decembra pojačano kontrolisati saobraćaj, sa akcentom na testiranje vozača na alkohol i psihoaktivne supstance.

Ova akcija danas će početi u svih 29 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

"Podsećamo vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača. Vožnja pod uticajem alkohola ne samo da negativno utiče na funkcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << neophodne za bezbedno korišćenje puta, u prvom redu na čulo vida i brzinu reakcije, već i na pogrešno rasuđivanje, koje često vodi ka činjenju drugih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine ili nekorišćenje sigurnosnih pojaseva", poručuju u MUP-u.

Tokom ove akcije u istom periodu prošle godine, 1.923 vozača isključena su iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 404 zadržana na trežnjenju zbog upravljanja vozilom u stanju teške, veoma teške ili potpune alkoholisanosti.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.