Izvor: Glas javnosti, Srna, 24.Jul.2009, 04:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren prolaz Srđana Aleksića

NOVI SAD - Prolaz koji spaja Zmaj Jovinu i Ulicu Ilije Ognjanovića u najstrožem centru Novog Sada od juče nosi ime Srđana Aleksića, koji je u poginuo u Trebinju 1993. godine braneći prijatelja Bošnjaka.

Srđanov otac Rade Aleksić rekao je novinarima da njegovog sina često nazivaju herojem, ali da su pravi heroji oni koji su usvojili Srđana u svojim srcima.

- Vi koji usvajate Srđana ste heroji, jer bez vas Srđan ne bi ni postojao. To bi bio jedan mladić, upisan na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nekoj ploči, koji je poginuo u onom nesretnom ratu. Zahvaljujući vama i vašoj želji da budete ljudi, da na svoje potomstvo prenosite dobro a ne zlo, moj Srđan i dalje živi - rekao je Rade Aleksić.

Ploču na prolazu sa imenom Srđana Aleksića otkrio je predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, koji je istako da je Srđan svojim herojstvom postao simbol tolerancije.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.