Izvor: S media, 28.Mar.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren pogon fabrike traktora "Belarus"

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je danas u Novom Sadu pogon beloruske fabrike traktora "Belarus", u koju je, u prvoj fazi, uloženo dva miliona evra i zaposleno 70 radnika.

"Veoma sam zadovoljan što smo dug put od potpisivanja ugovora do otvaranja fabrike prošli za manje od pet meseci. Preko razvojne banke Vojvodine obezbedili smo ovaj sjajan prostor i kreditne linije za kupovinu traktora, a preko Sekretarijata za rad i zapošljavanje finansiraćemo radna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mesta", dodao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, pogon, koji će raditi pod nazivom "Belarus-Agropanonka", veoma je značajan ne samo zbog novih radnih mesta, koje je Vlada Vojvodina finansirala sa po 1.300 evra, već i zbog obezbedjivanja posla za desetak kooperanata na teritoriji cele Srbije.

Pajtić: Luka "Novi Sad" nije na prodaju

"Ova fabrika je izuzetno značajna i za naše poljoprivrednike, koji će moći da dobiju poljoprivrednu mehaniziciju po nižim cenama. Dolazak `Belarusa` u Vojvodinu i Srbiju je izuzetno važan signal i za druge strane investitore, pošto je fabrika u Minsku jedna od najvećig u svetu u proizvodnji traktora", istakao je pokrajinski premijer.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.